Apothekers

Wat betaalt BELTA-TBnet terug

Op het voorschriftformulier staat een overzichtsljist van de medicatie die wordt terugbetaald door BELTA-TBnet. Het BELTA-TBnet voorschriftformulier wordt ingevuld door de arts en meegegeven met de patiënt. Het geldt als betalingsgarantie voor de
tariferingsdienst. Wanneer de patiënt over een mutualiteit beschikt kan enkel het remgeld aan BELTA-TBnet gefactureerd worden. Wanneer de patiënt niet over een mutualiteit beschikt betaalt BELTA-TBnet de totale som terug.

Uit het buitenland ingevoerde geneesmiddelen (PAS, clofazimine, ...) worden integraal terugbetaald ; aankoop, transport en administratieve kosten inbegrepen. Ook magistrale bereidingen (capsules met aangepaste doseringen voor kinderen of capsules bereid in geval van een geneesmiddelentekort op de Belgische markt) worden volledig terugbetaald door BELTA-TBnet.

Factureren aan BELTA-TBnet

De apotheker stuurt de originelen naar de tariferingsdienst. De tariferingsdienst verwerkt de BELTA-TBnet voorschriften apart en stuurt een globale factuur aan BELTA-TBnet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Hoogstraat 290/807a 1000 Brussel, samen met een overzichtstabel van de afgeleverde geneesmiddelen en  fotokopieën van de voorschriftformulieren. De patiënt hoeft deze medicijnen dus niet te betalen ter plaatse in de apotheek.

Voor magistrale bereidingen (capsules met aangepaste doseringen voor kinderen of capsules bereid in geval van een geneesmiddelentekort op de Belgische markt): de apotheker geeft alle details door aan de tariferingsdienst die een factuur opmaakt en verstuurt naar BELTA-TBnet.

Stockbreuk

Indien u een geneesmiddel niet kan afleveren omwille van beschikbaarheid, neem steeds contact op met behandelend arts en het lokale VRGT of de FARES -kantoor om hen over de situatie te informeren.

BELTA-TBnet staat garant voor de terugbetaling van buitenlandse bestellingen in geval van stockbreuken. De patiënt wordt eerst door de behandelend arts of FARES/VRGT verpleegkundige ingeschreven bij BELTA-TBnet. De apotheker kan bij het ontvangen van het BELTA-TBnet voorschriftformulier en de Artsenverklaring, de bestelling via het buitenland plaatsen en het middel gratis afleveren aan de patiënt.

De apotheker stuurt een factuur en een kopie van het voorschriftformulier naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor het geneesmiddel mag de publieksprijs aangerekend worden. Daarnaast mogen ook de transport- en administratieve kosten in rekening gebracht worden